Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În preajma sfintei sărbători a Naşterii Domnului, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul Social-filantropic a adus astăzi, 19 decembrie a.c., bucurie copiilor cu nevoi speciale.

Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în cadrul Şcolii Speciale nr. 2 Constantin Pufan“ din Galaţi şi a constat în oferirea de rechizite şcolare potrivit nevoilor educaţionale. Pe lângă aceste daruri cu rechizite, copiii au primit şi mult aşteptatele dulciuri.

La eveniment, au fost prezenţi şi slujitori din administraţia eparhială a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, care, după ce au ascultat colindele interpretate cu entuziasm de copiii acestei şcoli, i-au binecuvântat şi le-au oferit darurile pregătire, în prezenţa cadrelor didactice şi a părinţilor.

Valoarea darurilor oferite acestor copii ce provin în special din centre de plasament şi din familii nevoiaşe, s-a ridicat la suma de 15.000 lei.

De remarcat este şi efortul pe care îl depun zi de zi cadrele didactice calificate din această unitate de învăţământ pentru ca aceşti copii cu cerinţe educative speciale din judeţul Galaţi să simtă dragostea părintească într-un cadru similar cu cel al familiei.

***

Şcoala Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este cea mai mare şcoală specială din judeţul Galaţi din perspectiva numărului de clase, a numărului de elevi şi a numărului de cadre didactice.

Şcoala se adresează tuturor copiilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES) începând de la  grădiniţă, până la terminarea clasei a VIII-a şi orientarea profesională către şcolile de artă şi meserii, în vederea integrării sociale.

Şcoala Gimnazială Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este în subordinea ISJ Galaţi, cu finanţare de la Consiliul Judeţului. Aici învaţă 219 copii cu handicap moderat dar şi sever.

Paşii copiilor Şcolii Speciale nr. 2 „Constantin Pufan” sunt îndrumaţi de 77 de cadre didactice, toţi cu modulul de psihopedagogie specială. Majoritatea sunt absolvenţi ai Facultăţilor de Psihologie, Psihopedagogie Specială şi Pedagogie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook