Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 20 decembrie slujitorii şi credincioşii de la Dunărea de Jos îl prăznuiesc în chip cu totul special pe Sfântul Ignatie Teoforul, în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei aflându-se şi o părticică din sfintele sale moaşte.

În acest context, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreafinţitul Părinte Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa a 300 de preşcolari, elevi şi tineri liceeni de la şcolile gălăţene şi brăilene, participanţi la proiectele naţionale ale bisericii, dar şi în prezenţa multor credincioşi.

La momentul liturgic cuvenit, teologul Marian Bulgaru a fost hirotonit diacon.

Tinerii, însoţiţi de profesorii de religie şi alte cadre didactice au participat activ la Sfânta Liturghie oferind răspunsurile liturgice la strană, iar la momentul chinonicului, împărţiţi în cete de colindători, au prezentat un frumos concert de colinde tradiţionale.

Cei mai mulţi dintre tineri şi copii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine, iar la final toţi au primit daruri, constând în iconiţe cu Naşterea Domnului, cărţi de rugăciune, calendare, dulciuri, colăcei şi fructe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook