Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În preajma sfintei sărbători a Naşterii Domnului, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul Social-filantropic a adus astăzi, 18 decembrie a.c., bucurie copiilor cu nevoi speciale.

Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în cadrul Şcolii Speciale nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi şi a constat în oferirea de rechizite şcolare potrivit nevoilor educaţionale. Pe lângă aceste daruri cu rechizite, cei 210 copii au primit şi mult aşteptatele dulciuri.

La eveniment, au fost prezenţi slujitori din administraţia eparhială a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, care, după ce au ascultat colindele interpretate cu entuziasm de copiii acestei şcoli, i-au binecuvântat şi le-au oferit darurile pregătite pentru ei, în prezenţa cadrelor didactice şi a părinţilor.

Valoarea darurilor oferite acestor copii ce provin din centre de plasament şi din familii nevoiaşe, a fost de 15.500 lei.

Activităţile desfăşurate de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul Şcolii „Constantin Pufan“ din Galaţi fac parte din parteneriatul „Cine pe copii ajută pe Dumnezeu împrumută“, încheiat în urmă cu 10 ani, care are ca scop integrarea copiilor cu nevoi speciale în comunitate şi sprijinirea familiilor acestor copii.

Un aport important în actul formării şi educării elevilor acestei unităţi de învăţământ îl au cadrele didactice calificate, precum şi personalul auxiliar care, zi de zi, depun efortul necesar pentru ca aceşti copii cu cerinţe educative speciale din judeţul Galaţi să simtă dragostea părintească într-un cadru similar cu cel al familiei.

În această perioadă premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, în Arhiepiscopia Dunării de Jos prin programele misionare, social-filantropice şi educaţionale de la Centrul eparhial, protoierii, parohii şi mănăstiri, aproximativ 10.000 de copii primesc pachete cu diverse daruri.

***

Şcoala Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este cea mai mare şcoală specială din judeţul Galaţi din perspectiva numărului de clase, a numărului de elevi şi a numărului de cadre didactice.

Şcoala se adresează tuturor copiilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES) începând de la  grădiniţă, până la terminarea clasei a VIII-a şi orientarea profesională către şcolile de artă şi meserii, în vederea integrării sociale.

Şcoala Gimnazială Specială nr. 2 „Constantin Pufan“ din Galaţi este în subordinea ISJ Galaţi, cu finanţare de la Consiliul Judeţului. Aici învaţă 210 copii cu handicap moderat dar şi sever.

Paşii copiilor Şcolii Speciale nr. 2 „Constantin Pufan” sunt îndrumaţi de 77 de cadre didactice, toţi cu modulul de psihopedagogie specială. Majoritatea sunt absolvenţi ai Facultăţilor de Psihologie, Psihopedagogie Specială şi Pedagogie.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook