Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a aflat astăzi, 19 decembrie, în mijlocul elevilor de la clasele primare şi gimnaziale din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi pentru a-i binecuvânta şi a le oferi daruri cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului.

Evenimentul s-a desfăşurat în capela acestei instituţii de învăţământ în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, a preoţilor profesori, a cadrelor didactice şi a celor 300 de elevi din ciclul primar şi gimnazial, mulţi dintre ei veniţi şi cu părinţii lor.

Micii seminarişti, sub îndrumarea cadrelor didactice au susţinut un miniconcert de colinde tradiţionale şi cântece de stea, interpretate cu multă bucurie şi gingăşie.

După vestirea Naşterii Domnului de glasurile cristaline ale copiilor, Părintele Arhiepiscop a transmis un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul depus în formarea şi educarea acestor tinere vlăstare, care ne aduc pace, bucurie şi lumină prin curăţia sufletească, puritatea şi sinceritatea lor.

La final, colindătorii au primit din partea ierarhului Dunării de Jos daruri, iar la rândul lor copiii i-au mulțumit chiriarhului pentru grija părintească, urându-i ani buni în păstorirea turmei celei cuvântătoare.

Activitatea de astăzi a fost coordonată de doamnele învăţătoare de la clasele primare ale  Seminarului Teologic din Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook