Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele premergătoare slăvitului Praznic al Naşterii Domnului, mai multe grupuri de colindători din Galaţi şi Brăila au dorit să-l colinde pe chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Astăzi, 24 decembrie a.c., în Aula Magna a Centrului pastoral-misionar „Sf. Ioan Casian“ din incinta Reşedinţei arhiepiscopale din Galaţi, chiriarhul Dunării de Jos a primit Corul militar al Garnizoanei Brăila, care a interpretat colinde tradiţionale într-o deosebită armonie.

Corul Garnizoanei Brăila este format din membrii fanfarei militare, fanfară care, după tradiţie, deschide sărbătorile la Bobotează, cântând troparele, alături de preoţimea brăileană.

La eveniment au fost prezenţi, oficialităţi locale, slujitori din administraţia eparhială, cei doi preoţi militari de la Galaţi şi Brăila, precum şi angajaţi mireni ai centrului administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, Părinte Arhiepiscop a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru credinţa, devotamentul, seriozitatea, loialitate şi profesionalismul cu care militarii români îşi slujesc ţara, precum şi pentru efortul depus de aceştia în păstrarea şi promovarea valorilor şi tradiţiilor autentice creştine.

În semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru activitatea desfăşurată, ierarhul Dunării de Jos a conferit Ordinul eparhial „Vrednicia andreiană“ domnului General de Brigadă Vasile Ionescu, comandantul Garnizoanei Brăila.

La final, ierarhul Dunări de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit daruri.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook