Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul activităţilor misionare şi social-filantropice organizate cu prilejul pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, astăzi, 3 decembrie 2020, a fost desfăşurată o acţiune filantropică pentru copiii de la Grădiniţa „Familia“, din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăila.

Întrucât activitatea educaţională, în contextul actual din ţară, se desfăşoară în mediul on-line, darurile pentru cei 40 de copii înscrişi la cursurile Grădiniţei parohiale „Familia“ au fost oferite la casele celor mici de către preotul paroh Cătălin Hurmuzache împreună cu câţiva voluntari.

Darurile constând în obiecte vestimentare, dulciuri şi fructe de la Moş Nicolae, aşa cum îl cunosc toţi copiii pe blândul şi bunul ierarh din Mira Lichiei, au fost pregătite la sediul unităţii de învăţământ şi apoi duse pe la casele copiilor.

Copiii din grupa mică şi cea mijlocie, cu vârste între 3 şi 5 ani, plini de bucurie şi de emoţie au primit darurile, iar părinţii acestora au mulţumit dăruitorilor pentru că sunt mereu alături de ei şi, în acest an destul de dificil pentru toată lumea, au reuşit să le aducă bucurie şi speranţă în case.

Copiii de la această grădiniţă provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de rromi şi familii monoparentale, unii dintre ei rămaşi în grija rudelor, întrucât părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Toate darurile oferite astăzi ai fost achiziţionate cu sprijinul financiar oferit de parohia „Sfântul Spiridon“ – Nou şi Capela militară „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din Brăila.

***

Grădiniţa „Familia“ a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de acest gen din zonă, care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 40 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

În cadrul activităţilor zilnice, copiii primesc educaţie creştin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât şi a educatoarelor. De asemenea, copiii participă la slujbele oficiate în biserica parohială, se împărtăşesc, fac rugăciuni la începutul activităţii, înainte şi după masă şi învaţă să se comporte bine în societate.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook