Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 28-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul mixt al acestui sfânt locaş.

În omilia de astăzi, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca, capitolul 14, versetele de la 16 la 24, în care este relatată Pilda celor poftiţi la cină.

„Înţelesul mai adânc al Sfintei Evanghelii proclamate astăzi nu este cel care, istoriceşte vorbind, ne spune o poveste despre cândva şi despre cineva, ci este mesajul pentru noi cei de astăzi prin prezentarea unor episoade a evenimentelor petrecute anterior.

Acest Om oarecare din Evanghelia de astăzi este prezentat aşa de Sfântul Evanghelist Luca, care la rândul lui provenea din lumea mare, deoarece aşa a fost perceput de oameni ca fiind un om oarecare căruia nimeni nu i-a deschis uşile casei atunci când a părăsit cerul pentru a înnobila pământul.

Omul oarecare nu este un om oarecare, El este chiar trimisul Tatălui, este Fiul lui Dumnezeu. Cina pe care o pregăteşte nu este o masă oarecare conjuncturală, ci este cina spirituală a reînfierii noastre ca fii ai Împărăţiei lui Dumnezeu. Era firesc ca la această cină să fie chemaţi, în primul rând, obişnuiţii casei, cei care ştiau câte ceva despre Împărăţia lui Dumnezeu.

Ivitaţia la cină a fost pentru a fi împreună la o ofertă a generozităţii, a deplinătăţii, a bucuriei, a frăţietăţii şi a dragostei“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La momentul liturgic cuvenit, mai mulţi copii și credincioși pregătiţi au fost împărtășiți cu Trupul şi Sângele Domnului.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook