Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Parohia „Sfântul Mina, Victor și Vichentie“ din municipiul Galaţi, desfăşoară în aceste zile premergătoare Praznicului Naşterii Domnului o activitatea social-filantropică pentru aproximativ 200 de persoane nevoiaşe din oraşul Galaţi şi din alte 5 localităţi ale judeţului.

Evenimentul caritabil intitulat „Bucuria de a dărui“ a ajuns la cea de-a 7-a ediţie şi a fost organizat de parohia „Sfântul Mina“ municipiul Galațiîn colaborare cu Școala nr. 12 „Miron Costin“ și cu Asociația „Baza de Afaceri și Servicii“ – Galaţi.

În cadrul acestei activităţi, în perioada 7-16 decembrie a.c., parohia gălățeană a colectat daruri de la diverşi donatori, constând în articole noi de îmbrăcăminte şi încălţăminte, obiecte de igienă, produse alimentare neperisabile, lenjerii de pat, jucării, electrocasnice, 3 computere complete, 2 tablete, 2 laptopuri, dulciuri şi 100 de saci de peleţi, care de astăzi au început să fie distribuite copiilor şi familiilor nevoiaşe.

Valoarea darurilor oferite în cadrul acestei activităţi depăşeşte suma de 25.000 lei.

Prima acţiune de oferire a darurilor s-a desfăşurat astăzi în localitatea Nicoreşti din judeţul Galaţi şi a avut ca destinatari 50 de copii care provind din familii cu posibilităţi materiale reduse, aflaţi în evidenţele şcolii din localitate, 20 de persoane din cadrul unei instituţii de ocrotire socială, unele dintre acestea cu grave probleme de sănătate şi cu diferite grade de handicap, o familie cu 11 copii cu o situaţie materială precară şi o familie monoparentală cu 3 copii care locuieşte într-o casa modestă fără posibilităţi materiale.

După ce darurilor au fost pregătite de preoţii şi voluntarii parohiali, acestea au fost încărcate în două autovehicule pentru marfă şi transportate în nordul judeţului Galaţi pentru a fi oferite copiilor şi familiilor sărmane.

Prima oprire a fost la biserica „Sfântul Gheorghe şi Sfântul Dumitru“ din localitatea Nicoreşti, unde preoţii din zonă împreună cu voluntarii de la Galaţi au descărcat darurile pregătite special şi le-au oferit cu multă dragoste copiilor.

Cei mici au plecat acasă de la biserică încărcați de daruri și foarte bucuroși de întâlnirea cu Moș Crăciun.

De la biserica parohială, caravana faptelor bune a ajuns şi la celelalte persoane nevoiaşe din localitatea Nicoreşti.

Anul acesta, deşi suntem în pandemie, dragostea semenilor pentru semeni a fost mult mai mare, iar cadourile adunate de parohie au fost mult mai multe, de aceea în perioada următoare, alţi 4 copii abandonaţi de părinţi din localitatea Suceveni, o familii cu 4 copii din localitatea Costache Negri, rămaşi fără locuinţă în urma unui incendiu şi alţi copii nevoiaşi din localităţile Şendreni şi Vânători vor primi daruri din partea acestei parohii din Galaţi.

În fiecare an, de Sărbătoarea Naşterii Domnului, prin grija deosebită a ierarhului Dunării de Jos şi prin implicarea de excepţie a preoţilor din parohii, chiar dacă uneori cu toţii trecem prin dificultăţi, iar posibilităţile materiale sunt reduse, mulţi copii, familii nevoiaşe şi bătrâni primesc ajutor din partea bisericii pentru ca toţi să simţim că, din smerenia, dragostea şi dărnicia fără de margini ale Domnului nostru Iisus Hristos se reversă bucurie şi lumină asupra întregii umanităţi.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook