Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 19 decembrie 2020, cu puţine zile înainte de marele praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a desfăşurat o acţiune de ajutorare a 12 familii cu mulţi copii din judeţele Galaţi şi Brăila.

În urmă cu o săptămână ASCOR Galaţi a lansat în mediul online o campanie de ajutorare a 12 familii nevoiaşela care au răspuns mulţi studenţi gălăţen işi brăileni, dar şi alte persoane darnice şi dornice să ajute semenii nevoiaşidin cele două municipii de la Dunăre.

Pe parcursul celor şapte zile de campanie umanitară, membrii ASCOR Galaţi au reuşit să strângă alimente neperisabile de baza (faină, mălai, paste, orez, fasole, zahar), legume, fructe, conserve, produse pentru curăţenie, materiale de igienă personală, detergenţi, carne, butelii cu gaz, jucării şi dulciuri în valoare de 3000 lei.

După ce toate produsele au fost pregătite la Capela cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi“ din campusul universitar „Alexandru Ioan Cuza“ din Galaţi, membrii ASCOR le-au transportat astăzi la casele a două familii sărmane cu 8 copii din municipiul Galaţi, urmând ca mâine de sărbătoarea Sfântului Ignatie Teoforul celelate daruri să ajungă în localitatea Ianca din judeţul Brăila la alte 10 familii nevoiaşe cu 50 de copii.

Prima oprire cu daruri a voluntarilor ASCOR Galaţi a fost în cartierul Fileşti al municipiului Galaţi, un cartier mărginaş al oraşului unde o familie cu 5 copii trăieşte la limita sărăciei într-o singură cameră construită din chirpici, fără energie electrică şi fără alte posibilităţi materiale care le-ar uşura traiul de zi cu zi. Pe lângă greutăţile existente, tatăl copiilor a suferit în urmă cu doi ani un accident vascular cerebral, aflându-se în prezent imobilizat la pat şi în imposibilitatea de a-şi mai ajuta familia.

Bucuria părinţilorşi a celor 5 copii a fost mare când au văzut şi au simţit dragostea şi bunătatea tinerilor creştini ortodocşi în aceste zile de sărbătoare, mulţumind dăruitorilor pentru că sunt alături de ei în grelele încercări prin care trec.

Cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, în această perioadă premergătoare sfintelor sărbători astfel de activităţi de ajutorare a copiilor, a familiilor cu posibilităţi materiale reduse şi a persoanelor vârstnice se desfăşoară zilnic în parohiile eparhiei cu implicarea preoţilor, a voluntari, a asociaţiilor care funcţionează în Biserica Ortodoxă Română şi a altor credincioşi darnici şi harnici.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook