Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Anul acesta, în Duminica dinaintea Praznicului Naşterii Domnului este pomenit şi Sfântul Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, Episcopul Antiohiei, prilej pentru care mulţi credincioşi din municipiul Galaţi şi nu numai au participat la slujba de la Catedrala Arhiepiscopală, unde se află şi o părticică din sfintele moaşte ale marelui părinte apostolic, Ignatie Teoforul.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită la Catedrala din Galaţi de Înaltpreafinţitul Părinte Casian, înconjurat de slujitorii acestui sfânt locaş de cult în prezenţa multor credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Matei, capitolul 1, versetele de la 1 la 25, în care este relatată Genealogia Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care ne arată o perioadă etapizată de pregătire şi de aşteptare a omenirii întru credinţă şi speranţă pentru venirea lui Mesia.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a prezentat credincioşilor aspecte importante din viaţa şi opera Sfântului Ignatie Teoforul, urmaş demn al Sfinţilor Apostoli.

La momentul liturgic cuvenit, mulţi copii și credincioși pregătiţi au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

Între credincioşii de toate vârstele participanţi la slujbă s-au aflat şi tinerele fete de la Aşezământul Social-Filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi şi Grupul folcloric „Glasul odăieşilor“ din localitatea Odaia Manolache, judeţul Galaţi, format din bătrâni îmbrăcaţi în portul tradiţional al zonei Dunării de Jos, care, la momentul chinonicului şi după Sfânta Liturghie, au interpretat colinde tradiţionale româneşti şi au adus mulţumiri Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru grija ce le-o poartă permanent.

La final, membrii celor două grupuri de colindători au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop, constând în iconiţe cu Naşterea Domnului, cărţi de rugăciune, calendare, fructe şi dulciuri.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook