Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos prin protopopiatul Brăila organizează multiple activităţi pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice, întreptate cu precădere către familiile cu posibilităţi materiale reduse şi cu mulţi copii, persoanele nevoiaşe, unităţile medicale şi centrele de ocrotire socială.

Astăzi, 2 decembrie 2021, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din muncipiul Brăila a desfăşurat o nouă activitate social-filantropică la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Brăila.

În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei unităţi medicale, preoţii de la această parohie brăileană a achiziţionat un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilaţie invazivă și non invazivă cu debitmetru şi alte componente, precum şi standuri speciale pentru poziţionarea aparaturii medicale.

De asemenea, pentru copiii nou-născuţi cu posibilităţi materiale reduse au fost achiziţionate 25 de trusouri conţinând piese vestimentare precum: bady, pantaloni, bluze, scutece, costumașe, căciuli, pături și șervețele umede.

Valoarea acestor dispozitive medicale şi  a celorlalte daruri oferite astăzi este de 40.000 lei.

În primăvara acestui an Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din muncipiul Brăila a mai donat acestui spital pentru Secţia de Neonatologie două aparte de monitorizare a funcţiilor vitale pentru copiii nou-născuţi în valoare de 9000 lei, esenţiale pentru a-i supraveghea şi salva pe copiii nascuţi prematuri şi pe cei care suferă de diverse afecţiuni.

Preotul paroh Ştefan Stan împreună cu cei implicați în activitatea social-filantropică de astăzi au predat aparatura medicală cu toate accesoriile necesare persoanelor desemnate din cadrul instituției spitaliceşti, iar pe lângă echipamentele medicale achiziţionate special şi celelalte daruri donate acestui spital au fost oferite iconiţe şi cărți de rugăciune personalului medical şi mamelor internate.

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila se află într-o frumoasă colaborare cu mai multe parohii din Brăila, această colaborare fiind benefică pacientelor și copiilor internați în acest spital, precum și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în această unitate medicală cu mare dăruire.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook