Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 7 decembrie, biserica din municipiul Galaţi care o are ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Muceniţă Filofteia a îmbrăcat haină de sărbătoare.

Sfânta Liturghie din ziua hramului, a fost oficiată de preoţii acestei biserici din municipiul Galați. La slujbă a participat și Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viaţa şi sfârşitul mucenicesc al Sfintei Filofteia.

Mulţi credincioşi au venit astăzi la această biserică situată la intrarea în municipiul Galați dorind să mulţumească Bunului Dumnezeu și Sfintei Filofteia pentru tot ajutorul primit şi să se roage pentru sănătatea, mângâierea şi mântuirea semenilor noştri aflaţi în nevoi, în suferinţe şi în boli.

În cadrul slujbei, la momentul cuvenit, mai mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine şi au primit daruri din partea bisericii.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestei comunități parohiale și parastasul pentru ctitorii, preoţii și ostenitorii parohiei, trecuţi la cele veşnice.

La final, toţi cei prezenţi au interpretat colinde tradiţionale şi alte cântări bisericești specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

Prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, peste 250 de persoane au primit daruri din partea parohiei, atât în zilele premergătoare hramului, cât şi astăzi după slujbă.

Pr. Rareş Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook