Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat astăzi, 10 decembrie 2021, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sf. Ierarh Spiridon“, municipiul Galaţi, cu prilejul sfințirii Capelei mortuare Sfântul şi Dreptului Lazăr“ din cadrul Centrului de zi pentru copii al acestei parohii situată în centrul oraşului de la Dunăre. De astăzi capela a primit ca ocrotitor spiritual şi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, episcopul Antiohiei.

Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La acest moment sacru, au participat slujitori din administraţia eparhială, protoiereul de Galaţi, preoţii parohiei, copiii asistaţi în cadrul Centrului de zi al parohiei, precum şi credincioşi din Galaţi.

Capela, în stil moldovenesc, a fost ridicată între anii 2008-2011, în partea de nord-est a bisericii „Sf. Spiridon“ din Galaţi, ca loc special de rugăciune pentru copiii asistaţi în cadrul centrului multifuncţional care funcţionează în această parohie, precum şi pentru oficierea slujbelor şi a rânduielilor ce ţin de cultul celor adormiţi.

Locaşul de cult a fost pictat în tehnica fresco în anul 2014, fiind înzestrat cu catapeteasmă, icoane în stil bizantin şi cu toate cele necesare slujirii.

După slujba de sfinţire, Înatpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care le-a vorbit celor prezenți despre viaţa Sfântului Ignatie Teoforul şi despre activitatea pastoral-misionară desfăşurată la această parohie unde este organizat şi funcţionează exemplar un așezământ social în cadrul căruia sunt desfăşurate activități misionare, catehetice, educaţionale și social-filantropice, în special pentru copiii nevoiaşi şi pentu persoanle vârstnice cu posibilităţi materiale reduse.

De asemenea, ierarhul locului a evidențiat importanţa pomenirii celor adormiţi prin rugăciune şi fapte bune, ca manifestare a iubirii prin împlinirea celor de cuviinţă pentru cei repausaţi.

La final, chiriarhul Dunării de Jos împreună cu soborul de slujitori, au vizitat Centrul de zi şi cantina unde primesc asistenţă specializată 70 de copii care provin din familii defavorizate.

Prin grija şi implicarea membrilor Consiliului şi comitetului parohial, pe lângă masa de prânz pe care o primesc în fiecare zi, copiii au primit astăzi şi pachete cu dulciuri.

Pr. Rareş Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook