Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, continuă în această perioadă programele social-filantropice desfășurate în preajma marilor sărbători creștine pentru copiii, pentru persoanele singure şi cu posibilități materiale reduse și adesea aflate în situații cu risc social crescut.

Un astfel de program social-filantropic a fost organizat astăzi, 17 decembrie 2021, de către parohia „Sf. Antonie cel Mare“ din municipiul Brăila pentru 40 de oameni ai străzii asistaţi în cadrul Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgenţă din municipiul Brăila.

Acest program eparhial intitulat „Nimeni singur de Crăciun!“, se desfăşoară în baza unui protocol de colaborare încheiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Protoieria Brăila, cu Direcţia de Asistenţă Socială Brăila.

Prin activitatea social-filantropicăde astăzi, la care au participat şi tineri voluntari de la parohia „Sfântul Antonie cel Mare“, s-au oferit persoanelor adulte adăpostite în acest centru, micul dejun şi cina, precum şi alte daruri.

Din anul 2008, în cadrul acestei parohii brăilene funcţionează un Centru Social-Educațional care a luat naştere prin osârdia şi strădania preotului paroh Cristian Gagu şi prin implicarea membrilor organismelor parohiale şi a numeroşi voluntari.

O altă componentă socială pe care o desfăşoară parohia „Sf. Antonie cel Mare“ se adresează unui număr de 80 de persoane marginalizate social, cu venituri reduse sau fără posibilităţi de întreţinere proprie. Acestora, în fiecare sâmbătă şi la marile sărbători li se oferă câte o masă caldă.

De asemenea, acest centru parohial desfășoară un program educaţional de tip „afterscool“ pentru un număr de 20 copii, intitulat „Educaţie şi viaţă spirituală“. În cadrul acestuia, elevii beneficiază de meditaţii gratuite la principalele materii studiate în învăţământul gimnazial, oferite de profesori voluntari şi alţi tineri cu rezultate deosebite la învăţătură, fii ai parohiei, precum şi de o masă de prânz.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook