Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 20 decembrie 2021, în ziua de pomenire a Sfântului Ignatie Teoforul, în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a hirotesit îndru duhovnic trei preoţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Tot astăzi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a fost colindat de Grupul psaltic „Anastasis“ al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi de către o familie de români cu 8 copii din localitatea Matca, judeţul Galaţi, reveniţi acasă de peste hotare.

După ce în Catedrala arhiepiscopală a fost oficiată Sânta Liturghie, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial, cei trei preoţi propuşi pentru fi duhovnici au susţinut şi promovat examenul de duhovnicie.

Ierarhul Dunării de Jos i-a hirotesit întru duhovnic pe respectivii slujitori, numiţi la trei parohii din cele două judeţe ale eparhiei.

Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop o cruce de binecuvântare şi un Molitfelnic, necesare în activitatea de păstori de suflete.

În cuvântul de învățătură, adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa Sfântului Ignatie Teoforul şi despre rolul spovedaniei în viaţa slujitorilor Sfintelor Altare şi a credincioşilor.

În continuare, Grupul psaltic „Anastasis“ al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi  familia cu cei 8 copii din localitatea Matca au interpretat colinde tradiţionale româneşti.

La final, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe colindătorii veniţi la Galaţi şi le-a oferit daruri.

La plecare, toţi cei prezenţi s-au închinat la o părticică din sfintele moaşte ale Sfântului Ignatie Teoforul, aflată în racla din pronaosul Catedralei arhiepiscopae din Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook