Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 21 decembrie 2021, credincioşii parohiei Cuza Vodă - Salcia, judeţul Brăila, au participat la slujba de binecuvântarea lucrărilor realizate la biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“ din această localitate din nordul Campiei Baraganului.

Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa ctitorilor, a autorităţilor locale, a numeroşi credincioşi şi a unui grup de copii de la Şcoala din comuna Salcia Tudor, de care aparţine acest sat.

Chiriarhul Dunării de Jos a oferit noii biserici antimisul sfinţit și a binecuvântat cu aghiazmă icoanele şi întregul locaş de cult.

După momentul binecuvântării cu agheasmă, ierarhul locului a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care avorbit despre edificarea unui locaș de închinare, evidenţiind bucuria acestei comunităţi de credincioși harnici care au dorit foarte mult să aibă o biserică în localitate.

Întrucât ne aflăm în zilele premergătoare Praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos,elevii veniţi astăzi la biserică, îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc, i-au încântat pe toţi cei prezenţi la slujbă cu un miniconcert de colinde strămoşeşti.

La final, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toţi şi le-a oferit copiilor daruri, iar credincioșilor iconiţe.

Parohia Cuza Vodă – Salcia (fostă Regele Ferdinand), protopopiatul Făurei, judeţul Galaţi, a fost înfiinţată, prin Decizie chiriarhală, în data de 1 martie 1936, iar lucrările de construcţia la biserica din această localitate, edificată din lemn de salcâm şi paiantă au fost finalizate în primăvara anului 1937. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Preasfinţitul Episcop Ghenadie Niculescu la data de 4 iulie 1937.

În ziua de 15 septembrie 2019, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a pus piatra de temelie pentru noua biserică, iar la 1 octombrie, acelaşi an, au început lucrările de construcție la noul locaș de cult, pe locul vechii bisericii.

După 2 ani, cu eforturi din partea preotului paroh Cornel Techiu, a credincioşilor şi a unor donatori din comunitatea locală, s-a reușit construirea unei noi bisericii și amenajarea acesteia cu cele necesare slujirii.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook