Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, s-a aflat astăzi, 23 decembrie 2021, în mijlocul slujitorilor și credincioșilor din Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ din cartierele Micro 21 şi Micro 19, din Galaţi, pentru a binecuvânta lucrările de zidire și de amenajare realizate la biserica mare a acestei comunităţi parohiale.

Pentru activităţi cu semnificaţie spirituală, cultural-educaţională şi misionară pentru tineri, biserica a primit de astăzi al doilea hram închinat Sfântului Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului.

La slujba oficiată de ierarhul Dunării de Jos au participat slujitorii parohiei, ctitori, numeroşi credincioşi şi foarte mulţi copii din municipiul Galaţi.

Chiriarhul Dunării de Jos a oferit noii biserici antimisul sfinţit și a binecuvântat cu aghiazmă icoanele şi întregul locaş de cult.

După momentul binecuvântării cu agheasmă, Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre edificarea şi rolul unui locaș de închinare în care se cultivă iubirea de Dumnezu şi de aproapele nostru.

De asemenea, Arhipăstorul Dunării de Jos a vorbit despre activitate culturală a Sfântului Ierarh Petru Movilă şi a evidenţiat lucrarea deosebită realizată la această parohie în care, după anul 1990, s-a reuşit ridicarea a trei altare pentru nevoile pastoral-misionare din această zonă a oraşului.

În continuare, ierarhul locului a oferit cartea „Catehismul creştinului dreptcredincios“ pentru 12 elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 17 din Galaţi, iar 14 copii orfani din Galaţi au primit produse de igienă personală, dulciuri şi jocuri de socializare.

În cadrul sărbătorilor prilejuite de Praznicul Naşterii Domnului, prin implicarea Consiliului şi comitetului parohial,aproximativ 150 de copii primesc daruri la această biserică gălăţeană.

La final, toţi cei prezenţi la slujbă au avut bucuria de a asculta frumoase colinde tradiţionale strămoşeşti interpretate de Corul de copii al Oastei Domnului, filiala Galaţi.

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ din municipiul Galaţi a fost înfiinţată, prin Decizie chiriarhală nr. 239 din anul 1990, iar din anul 1997, în această parohie s-a început construcţia unei noi biserici, mult mai încăpătoare decât cea construită în perioada 1991-1993, care să poată sluji mai bine nevoilor pastorale ale acestei comunităţi.

În prezent, după mai bine de 24 de ani de eforturi din partea preotului paroh Gheorghiţă Oanele, a credincioşilor şi a unor donatori, s-a reușit construirea acestui locaş de cult care are la demisol şi un paraclis, ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook