Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele premergătoare slăvitului Praznic al Naşterii Domnului, mai multe grupuri de colindători din Galaţi şi Brăila au dorit să-l colinde pe chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Astăzi, 23 decembrie 2021, în Aula Magna a Centrului pastoral-misionar „Sf. Ioan Casian“ din incinta Reşedinţei arhiepiscopale din Galaţi, ierahul Dunării de Jos a fost colindat de Corul militar al Garnizoanei Brăila, Corul „Sf. Rafail“ al preoţilor din protopopiatul Târgu Bujor,elevii din ultimul an de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, Grupul de copii ,,Doina Mandrei“ din parohia Brătuleşti, Grupul de tinere din cadrul Aşezântului Social-filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi şi angajaţii Centrului Eparhial.

Într-o deosebită armonie,corurile prezente au interpretat colinde tradiţionale româneşti,vestind prin cânt marele Praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul depus în păstrarea şi promovarea valorilor şi tradiţiilor autentice creştine.

La eveniment a fost prezent prin intermediul unui apel video şi tânărul student în vârstă de 22 de ani, Maricel Silviu Ionașcu, aflat în prezent pentru investigaţii şi tratament specializatla o clinică din Milano, pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos îl sprijină spiritual şi material în această încercare grea prin care trece.

La final, ierarhul Dunări de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit daruri.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook