Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua prăznuirii Sfântului Ignatie Teoforul, copiii de la Grupul de cateheză din Parohia „Sfinții Mihail și Gavriil“ din localitatea gălăţeană Umbrărești, elevi ai Școlii nr. 1 „Sfântul Stelian“, însoțiți de preotul paroh Ioniță Gheorghiță, au mers într-o misiune filantropică la prietenii lor din Parohia „Piscu Corbului”, comuna Nicorești, județul Galați.

Întâlnirea a debutat cu un program de colinde, sub genericul: „N-am venit să cerem, am venit să dăm!“, susținut de elevii sosiți de la Umbrărești, unde există un nucleu de copii talentați și preocupați pentru cântecul tradițional și cel bizantin.

Acest grup de tineri ființează de mai mulți ani, în cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor!“ și este unul dintre grupurile catehetice din Arhiepiscopia Dunării de Jos care se poartă după tradiția locului, în costumul tradițional de sărbătoare al moșilor și strămoșilor noștri și cu un repertoriu de cântece atent ales.

Au colindat și copiii și tinerii din parohia gazdă, iar împreună au dat vestea Nașterii Pruncului din Betleem în întreaga comunitate ortodoxă  de la Piscu Corbului, unde slujește de puțin timp preotul Andrei Milea.

Alături de cântec, copiii din Umbrărești au dus bucurie din bucuria lor semenilor din Piscu Corbului, din economiile lor, dar și cu sprijinul părinților și bunicilor, au pregătit daruri pentru mai mulți copii din amintita așezare, constând în dulciuri, jucării, rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Manifestarea este parte a unui parteneriat între cele două comunități ortodoxe, între Școlile gimnaziale nr. 1 și nr. 2 din Umbrărești și Școala din Nicorești și are menirea de a întări ideea că în încercări și nevoi, nimeni nu rămâne singur.

Misiunea de caritate de la Umbrărești a ajuns și la o familie de semeni din satul Mălureni, Nicorești, unde copii au bucurat cu colinda lor întreaga comunitate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook