Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi,  22 decembrie, în bisericile şi mănăstirile Eparhiei Dunării de Jos, a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

La Galați, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoți, a săvârşit la Cimitirul Eternitatea din municipiul de la Dunăre slujba parastasului pentru eroii martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, la împlinirea a 33 de ani de la jertfa lor.

La slujbă au participat oficialităţi locale şi judeţene, militari, jandarmi, membrii familiilor martirilor, reprezentanţi ai asociaţiilor locale de revoluţionari, veterani, precum şi simpli credincioşi.

După slujba de pomenire şi evocare a celor ce şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român de sub opresiunea regimului ateo-comunist a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de către autoritățile gălățene la monumentul comemorativ al eroilor Revoluției din decembrie 1989.

La final, ierarhul locului a trecut pe la fiecare mormânt şi a oferit calendare rudelor eroilor.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroi ostaşi şi luptători români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook