Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 25 decembrie 2022, la praznicul luminos al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos,în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din municipiul Galaţi, care au venit cu mare bucurie şi evlavie la biserica reprezentativă a Eparhiei Dunării de Jos pentru a se ruga Bunului Dumnezeu şi a asculta cuvântul de învăţătură rostit de către chiriarhul Dunării de Jos la acest mare praznic împărătesc.

Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre tainica şi sfânta întrupare a dumnezeiescului Prunc din cetatea Betleemului, subliniind totodată bucuria şi frumoasele tradiţii strămoşeşti aduse în viaţa noastră, în fiecare an,de acest prealuminat și dumnezeiesc praznic al înomenirii Fiului veşnic al lui Dumnezeu.

„Binecuvântatele pregătiri de la casa creştinului prin colinde şi prin reaprinderea jarului sacru al tradiţiilor străbune în toată ţara şi Biserica noastră şi la românii din toată lumea prin Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie ne-a ajutat pe toţi să trecem de la ascultarea armonioaselor bucurii la împărtăşirea reală de prezenţa reală a lui Dumnezeu ‹‹mititel înfăşăţel››, dar Dumnezeu adevărat şi Om adevărat ca să readucă demnitatea, bucuria, ospitalitatea şi frăţietatea lui Dumnezeu în noi, ca între noi să fie permanent armonie şi bună voire“, a precizat ierarhul Dunării de Jos.

La momentul cuvenit, mai mulți copii şi credincioși prezenți la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

La chinonic, corul catedralei a interpretat colinde tradiționale românești și alte cântări corale specifice acestui praznic împărătesc, transmițând prin cântec și armonie vestea Nașterii Domnului Hristos.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă în această zide mare sărbătoare și de bucurie pentru creștinătate.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook