Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 08 februarie 2013, la Centrul Eparhial din Galaţi s-au desfăşurat, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările Adunării Eparhiale.

Evenimentul a debutat prin participarea membrilor acestui organism bisericesc, la slujba Sfintei Liturghii săvârşite în Catedrala Arhiepiscopală, de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

La finalul acesteia, chiriarhul Dunării de Jos a prezidat slujba de Te-Deum dar şi a parastasului pentru ctitorii Catedralei Arhiepiscopale şi a membrilor Adunării Eparhiale, trecuţi la Domnul.

Şedinţa forului deliberativ eparhial s-a desfăşurat în sala de conferinţe „Episcop Melchisedec Ştefănescu“, debutînd cu rugăciunea şi cuvântul de deschidere al Chiriarhului Dunării de Jos.

Înaltpreasfinţia Sa a prezentat principalele repere privind rezultatele obţinute de absolvenţii Seminarului şi ai Departamentului Teologic din Galaţi, subliniind importanta şi atenţia ce trebuie acordată formării tinerei generaţii prin ora de religie.

În continuare, Chiriarhul Dunpării de Jos a evidenţiat slujirea filantropică prin cele 4 fonduri eparhiale dedicate sprijinirii persoanelor sărace, tinerilor teologi, preoţilor cu situaţii familiale dificile şi, nu în ultimul rând, bisericilor aflate în faze de consolidare sau restaurare.

În cadrul comisiilor de lucru permanente, s-a luat act de rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial şi ale celorlalte subunităţi bisericeşti şi au fost aprobate propunerile pentru anul 2014.

De asemenea, au fost prezentate şi principalele proiecte pentru anul 2014, în legătură cu tema sinodală a anului 2014.

În încheiere, a avut loc lansarea volumului al XIV-lea din seria „Biserică. Misiune. Slujire“, care prezintă atât darea de seamă a sectoarelor eparhiale, cât şi teme de reflecţie teologică pentru anul 2014, precum şi a numărului pe luna ianuarie a periodicului eparhial  „Călăuză ortodoxă“.

În încheiere a fost prezentat filmul documentar „2013 – Retrospectiva evenimentelor bisericeşti în Arhiepiscopia Dunării de Jos“ realizat în cadrul Biroului de Presă şi Comunicare al Eparhiei.

La lucrările Adunării Eparhiale de la Galaţi au mai participat ca invitaţi, ppcc protoierei, stareţii şi stareţele mănăstirilor, reprezentanţii asociaţiilor bisericeşti din eparhie, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi alte personalităţi ale vieţii culturale, educaţionale şi economice din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook