Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de prăznuire a Sfinţilor Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman, Colegiul Naţional „Gh. Munteanu Murgoci“ din Brăila a fost gazda unui eveniment cultural de excepţie: conferinţa susţinută de dl dr. Mirel Bănică, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istoria Religiilor din Bucureşti, pe tema „De la iPhone, la cozonacul de Paşti. Putem trăi doar în prezent?”.

Pornind de la „mitul eternei reîntoarceri“, tratat de Mircea Eliade într-una dintre lucrările sale de referinţă, conferinţa a avut ca obiective principale motivarea tinerilor pentru a redescoperi tradiţiile româneşti şi creştine legate de perioada Postului Mare şi de sărbătoarea Învierii Domnului şi, totodată, de a folosi, cu prudenţă şi discernământ, oportunităţile pe care ni le oferă modernitatea, adesea în detrimentul tradiţiei.

Susţinerea temei a fost urmată de un dialog, prin întrebări şi răspunsuri, între propozant şi tineri din auditoriu.

La eveniment au participat profesori şi elevi de la colegiul-gazdă şi de la alte colegii şi licee din municipiu, cât şi preoţi slujitori la biserici brăilene.

Această conferinţă deschide şirul convorbirilor duhovniceşti pe care preoţii de la Dunărea de Jos le vor avea cu elevii din cele 62 de licee şi colegii din judeţele Galaţi şi Brăila, pe toată perioada Postului Mare, pentru a pregăti pe tineri pentru primirea Tainelor Spovedaniei şi a Împărtăşaniei şi pentru pregătirea sărbătorilor pascale.

Pr. Lucian Petroaia, vicar administrativ

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook