Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 29 februarie 2016, în pragul începerii primăverii, credincioşii din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au adunat la Catedrala Arhiepiscopală pentru a-i cinsti pe Sfinţii Ioan Casian şi Gherman şi în acelaşi timp să-şi sărbătorească ierarhul, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Casian Crăciun.

Ca oaspeţi de cinste au fost prezenţi Înaltpresfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului, Preasfinţitul Corneliu, Episcopul Huşilor şi Preasfinţitul Mihail, Episcopul Ortodox Roman al Australiei şi Noii Zeelande, preoţi din parohiile judeţelor Galaţi şi Brăila, autorităţi locale alături de tineri şi copii.

În ajunul prăznuirii (duminică, 28 februarie), la ceasul vecerniei a avut loc tradiţionala procesiune cu racla ce adăposteşte părticele din moaştele Sf. Cuvios Ioan Casian, la biserica ocrotită de cei doi sfinţi străromâni, situată pe faleza superioară a Dunării. Procesiunea a fost condusă de un sobor de ierarhi: Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian însoţit de Preasfinţitul Părinte Corneliu şi Preasfinţitul Părinte Mihail.

Momentul central al sărbătorii a fost săvârşirea Sfintei Liturghii urmată apoi de mesajele de felicitare aduse de ierarhii prezenţi. În cuvântul său Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a apreciat personalitatea pastorului Eparhiei Dunării de Jos spunând că este una dintre cele mai disciplinate episcopii din Patriarhia Romană şi acest lucru datorită râvnei neobosite a ierarhului nostru.

Păstorul Dunării de Jos a mulţumit bucuros pentru cuvintele de încurajare şi a subliniat aspecte din viaţa acestor doi sfinţi, Cuvioşii Ioan Casian şi Gherman, teologi şi începători ai vieţii monahale, purtători ai rugăciunii inimii.

La ieşire din catedrala zeci de credincioşi i-au oferit flori, mulţumindu-i pentru grija părintească.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook