Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 1 februarie 2017, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a vizitat copii bolnavi internaţi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi.

Vizita ierarhului s-a constituit într-o prelungire a sărbătorii de ieri, când instituţia medicală şi-a sărbătorit ocrotitorii, pe Sf. Doctori fără de arginţi, Chir şi Ioan.

Mai întâi, în prezenţa cadrelor medicale, ierarhul a oficiat o slujbă de mulţumire în capela spitalului, după care a săvârşit parastasul pentru ctitorii şi ostenitorii Spitalului de Copii, trecuţi la Domnul.

După slujirea liturgică, cei mici au fost vizitaţi în saloanele unde sunt internaţi, Înaltpreasfinţia Sa încurajându-i în suferinţă atât pe ei, cât şi pe părinţii lor, oferindu-le totodată şi mici daruri.

În cadrul Parteneriatului româno-german „Galaţi 2020“, inaugurat în data 2 iunie 2014 prin conlucrarea, în domeniul social, dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord şi Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg, unul dintre proiectele cele mai importante  îl reprezintă înfiinţarea, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, a unei Clinici pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi de Cancer. Alături de acestea, în implementarea proiectului, un rol esenţial îl au instituţiile locale, precum şi specialiştii în domeniu din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie - Galaţi şi din corpul de medici gălăţeni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook