Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon reprezintă în fiecare an un prilej de bucurie duhovnicească pentru obştea mănăstirii aflată sub ocrotirea sfântului, din judeţul Galaţi.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor alcătuit din ieromonahi şi preoţi, după care a fost săvârşită slujba de sfinţire a apei.

În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat rânduiala ce se face la ţarini, la vii şi la grădini, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea Sfântului Mucenic Trifon.

La slujbă, alături de obştea monahală, au participat şi ostenitorii din cadrul fermei anexe a mănăstirii, precum şi credincioşi din parohiile învecinate.

În cuvântul adresat celor prezenţi la acest eveniment, Părintele Arhiepiscop a arătat că „dacă nu iubim pământul ca nişte creştini şi ca nişte români, nu ne putem da seama de bogăţia pe care o pierdem, atât pentru trup cât şi pentru suflet, iar prin credinţă puternică şi dragoste faţă de pământ ne putem organiza mai bine în agricultură, spre realizarea unor lucruri beneficie pentru noi şi pentru semenii noştri“.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a invitat pe toţi credincioşii prezenţi la tradiţionala agapă frăţească.

Mănăstirea „Sf. Mc Trifon“ de pe raza comunei Şendreni din judeţul Galaţi, se află într-o zonă care reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole sistematice.

Aceasta a fost înfiinţată în anul 2001, pe terenul primit de Arhiepiscopia Dunării de Jos ca urmare a retrocedării suprafeţelor de pământ care au aparţinut Bisericii înainte de 1948. Documentul de înfiinţare a mănăstirii consemnează că aceasta este „loc de rugăciune, de evlavie şi de duhovnicească râvnă spre mântuire“, dar şi „spaţiu al activităţii cinstite şi binevoitoare spre folosul săracilor, al nevoiaşilor, al copiilor de la Orfelinatul eparhial Sf. Vasile cel Mare, al celor care primesc hrană în cantinele eparhiei şi al tuturor celor care aşteaptă de la noi semn, sprijin şi iubire“.

Piatra de temelie a bisericii care se construieşte în cadrul acestei mănăstiri a fost aşezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001.

În prezent noul locaş de cult este ridicat în întregime, iar în interior au fost realizate lucrările premergătoare picturii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook