Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 22 februarie, cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cooperare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, a organizat, cu sprijinul voluntarilor din Protoieria Tecuci o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge.

Cu mare bucurie şi plini de entuziasm, 50 de persoane s-au deplasat de la Tecuci la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, atât slujitori şi credincioşi din parohiile Protoieriei Tecuci, cât şi tineri voluntari din cadrul mai multor licee tecuceni, împreună cu reprezentanţi ai Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR).

Încă din anul 2013, tinerii şi credincioşii din cadrul Protoieriei Tecuci se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi.

Demersul tinerilor de a se implica în această acţiune umanitară a fost sprijinit ca de fiecare dată de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoţilor participanţi la donare şi prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galaţi.

Pe tor parcursul anului 2019, campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, va continua la cele două centre Regionale de Transfuzie Sanguină din Galaţi şi Brăila, unde, slujitori şi credincioşi din parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, împreună cu tineri voluntari vor merge şi vor dona sânge.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook