Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 4 februarie 2020, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea anuală a Organizaţiei C.A.R. a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şedinţa s-a desfăşurat în Sala „Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului Eparhial, şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După rostirea rugăciunii, a Evangheliei din această zi şi a vieţii Sfântului Cuvios Isidor Pelusiotul, cinstit astăzi de Biserica noastră, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre lumina faptelor bune, care de multe ori sunt săvârşite de oameni simpli din popor, subliniind totodată rolul important pe care această organizaţie îl are în sprijinirea membrilor săi care au nevoie de ajutor.

Ierarhul a arătat că prin activitatea acestei organizaţii se promovează solidaritatea creştină atât de necesară în zilele noastre.

De asememea, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat situaţia unui copil de două luni cu probleme grave de sănătate, al zecelea al unei familii nevoiaşe din nordul judeţului Galaţi, identificat în urma unei vizite pastoral-misionare în cadrul Spitalului de Copii ”Sf. Ioan” din Galaţi. Părintele Arhiepiscop a solicitat preoţilor din zona respectivă să sprijine acest copilaş, precum şi pe ceilaţi fraţi ai lui, în mare majoritate elevi la şcoala generală.

În continuare, preşedintele şi contabilul organizaţiei, au prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie. Ajutoarele sociale acordate pe parcursul anului 2019 au fost de 100.000 lei.

Ajutor din partea CAR-ului au primit şi 170 de preoţi din Eparhia Dunării de Jos.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere  dezvoltarea şi susţinere permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc pentru anul 2019.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor, îşi desfăşoară activitatea sub directa îndrumare a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare al C.A.R.

Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare în diferite situații şi nevoi care apar în rândul membrilor, respectiv la naştere, boală, înmormântare şi altele.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook