Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 7 februarie, membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au întrunit în şedinţa de lucru premergătoare Adunării Eparhiale care va avea loc mâine, 8 februarie 2020.

Întrunirea, desfăşurată la Centrul Eparhial, a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În debutul lucrărilor, ierarhul a prezentat hotărârea Sfântului Sinod prin care anul 2020 a fost declarat în Patriarhia Română „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, după care a susţinut o meditaţie teologică cu privire la familieșiimportanțaacesteia într-osocietatesănătoasă, precum şi despre filantropie, ca formă de ajutorareconcretă a celor în nevoi şi suferinţe şi ca rezultat al cooperării bune dintre oamnei milostivi şi iubitori de semeni.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat forma consolidată a Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române şi Regulamentului Administrării Bunurilor Bisericeşti, intrat în vigoare la data de 19 iunie 2019.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a prezentatultimul număr al revistei eparhiale „Călăuza ortodoxă“, precum şi volumul 20 al seriei „Biserică. Misiune. Slujire“, editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În cadrul lucrărilor propriu-zise, responsabilii sectoarelor din Administraţia Eparhială au prezentat sinteza activităţii pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice din anul 2019 la nivelul fiecărei subunităţi, pe baza dărilor de seamă întocmite de protoierii.

Şedinţa a continuat cu analizarea propunerilor de proiecte şi programe în vederea receptării şi aplicării, la nivelul Centrului eparhial, al protopopiatelor, parohiilor, mănăstirilor şi şcolilor teologice, a hotărârilor Sfântului Sinod cu privire la anul 2020 în Patriarhia Română.

Alte puncte importante pe ordinea de zi le-au constituit:continuarea şi desfăşurarea unor programe social-filantropice, cu precădere către familiile cu mulţi copii şi către persoanele vârstnice, continuarea programelor dedicate educaţiei creştine a tinerilor, aplicarea hotărârii sinodale cu privire la derularea programului Caravana medicală „Sănătate pentru sate“, susţinerea campaniei de donare de sânge „O picătură de sânge salvează o viaţă!“, continuarea eforturilor de construire/amenajare a Clinicii de Oncologie Pediatrică din Galaţi.

Un proiect important în contextul Anului dedicat pastoraţiei părinţilor şi copiilor îl constituie identificarea familiilor cu mulţi copii şi cu posibilităţi materiale reduse, în special din satele eparhiei, pentru a fi sprijinite ce cele necesare unui trai normal.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook