Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La sediul Protoieriei Galaţi au avut loc marți 25 februarie 2020, lucrările conferinţei pastoral-administrative corespunzătoare lunii februarie.

Prima parte a conferinţei s-a desfăşurat în biserica „Sf. Nicolae“ din municipiu, prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către preoții din protopopiatul Galați.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, a rostit rugăciunea mare de dezlegare pentru toți slujitorii Sfintelor Altare din cuprinsul acestui protopopiat.

În continuare, în Sala de conferințe a protoieriei s-au desfășurat lucrările propriu-zise ale întrunirii.

După susţinerea referatului tematic intitulat „Tradiție și noutate în pastorația parinților și copiilor“, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a evidențiat aspectele importante punctate în expunerea părintelui Costel Căuș, arătând că principala bază a formării unei generații sănătoase din toate punctele de vedere, atât în familie, cât și în societate, este educația.

De asemenea, ierarhul a prezentat câteva remedii pentru evitarea eventualelor eșuări în educarea tinerilor, mai ales acolo unde excesul de virtual se manifestă zilnic.

În cadrul ședinței au fost discutate programele eparhiale dedicate familiilor și copiilor ce urmează a se desfășura în următoarea perioadă în Eparhia Dunării de Jos, în special cele legate de”Marșul pentru viață” și organizarea de tabele pentru tineri.Cu acest prilej au fost stabilite Centrele sociale în care se vor desfășura aceste tabere.

Totodată, au fost prezentate câteva cazuri de preoți cu mulți copii din eparhia noastră care se jertfesc zilnic pe altarul familiei.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească, între care și cele cu privire la poziționarea corectă a preoților și credincioșilor față de problema cu care se confruntă omenirea în privința răspândirii coronavirusului, fără a dramatiza situația, însă a conștientiza implicațiile acestei probleme.

Conferinţele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, şi au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc şi administrativ, economic-financiar şi altele.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook