Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 8 februarie 2022, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea anuală a Organizaţiei C.A.R. a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şedinţa s-a desfăşurat în format hibrid în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului Eparhial, şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După rostirea rugăciunii şi a Evangheliei, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre lumina faptelor bune şi rolul important pe care această organizaţie bisericească îl are în sprijinirea membrilor săi care au nevoie de ajutor.

Ierarhul a arătat că prin activitatea acestei organizaţii iubitoare de om se promovează solidaritatea creştină atât de necesară în zilele noastre, nevoia de întrajutorare reciprocă şi înmulţirea milosteniei mai ales în această perioadă de pandemie pentru susţinerea vieţii şi a sănătăţii, dar şi sprijinirea celor aflaţi în suferinţă din cauza bolilor şi a deceselor din familie.

În continuare, preşedintele organizaţiei, preotul Claudiu Mitu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie. Un capitol important din activitatea C.A.R.-ului evidenţiat în cadrul şedinţei a fost cel al oferii de ajutoare sociale. Peste 130 de persoane au beneficiat de sprijinul de 100.000 lei acordat pe parcursul anului 2021.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere  dezvoltarea şi susţinere permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc pentru anul 2022.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al C.A.R.

Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare în diferite situații şi nevoi care apar în rândul membrilor, respectiv la naştere, boală, înmormântare şi altele.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook