Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 22 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi, a organizat o nouă acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor.

De la orele dimineţii, 30 de elevi seminarişti, s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi pentru a dona sânge. După o riguroasă selecţie pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge, tinerii liceeni au reuşit să ducă la îndeplinire fapta bună pe care şi-au propus-o, ajutând prin acţiunea lor semeni aflaţi în suferinţă şi care au urgentă nevoie de sânge. 

Campania de donare de sânge la care au participat astăzi elevii seminarişti gălăţeni se întemeiază şi pe buna cooperare pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos o are cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, această instituţie medicală asigurând de fiecare dată, atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.

Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se înscriu în cadrul campaniei inițiate de Patriarhia Română: Donează sânge, salvează o viață!

În funcţie de necesitate şi disponibilitate, donarea de sânge organizată în Eparhia Dunării de Jos va continua şi în perioada următoare.

O singură unitate de sânge donată poate salva până la 3 vieţi, iar 1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook