Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 34-a după Rusalii, numită și a întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi credincioşi din municipiul Galați, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al acestui locaş de cult.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Părintelui Arhiepiscop Casian şi asupra slujitorilor şi credincioşilor Eparhiei Dunării de Jos.

Ziua de astăzi este zi de bucurie şi de sărbătoare, întrucât acum 33 de ani, în urma cercetării canonice, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales pe arhimandritul Casian Crăciun în postul de Arhiereu-vicar al Episcopiei Dunării de Jos, cu titlul de „Gălăţeanul“.

Aflându-ne în cea de-a doua duminică a Triodului, Înaltpreasfinția Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit parabola întoarcerii Fiului risipitor, relatată de Sfântul Evanghelist Luca în capitolul 15, versetele de la 11 la 32.

La momentul cuvenit din cadrul Sfintei Liturghii, mai mulți copii prezenți la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenți la slujbă și a mers la Reședința arhiepiscopală împreună cu mai mulți copii și cu părinții lor, unde le-a oferit acestora câteva daruri.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook