Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila a organizat astăzi, 16 februarie, o activitate filantropică pentru 50 de persoane vârstnice din cadrul Centrului de Asistenţă Paleativă ”Sfânta Maria” din localitatea Baldovineşti, judeţul Brăila.

Preoţii slujitori de la Parohia ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Brăila însoțiți de câțiva consilieri parohiali și tineri voluntari, au oferit celor 50 de persoane asistate în acest Centru social articole vestimentare (pijamale, căciuli şi şosete), încălţăminte pentru sezonul rece, lenjerii pentru paturi, produse igenico-sanitare (săpunuri, pastă şi periuţe de dinţi, scutece pentru adulţi, alcool medicinal, produse farmaceutice pentru tratarea şi prevenirea escariilor, detergent), scaun cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor, veselă de inox şi alte produse, precum şi o masa caldă consistentă.

Produsele şi obiectele dăruite au fost procurate de preoţi, potrivit nevoilor semnalate de reprezentanţii acestei instituţii de ocrotire socială din Brăila cu care parohia are un parteneriat de mai mult timp pentru acordarea de sprijin spiritual şi material semenilor nevoiaşi instituţionalizaţi.

După ce a fost oferită masa de prânz celor 30 de copiii de la Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei „Sfinţii Arhangheli“ din Brăila, au fost pregătite celelalte daruri pentru persoanele vârstnice şi apoi transportate către Corpul A al Centrului de Asistenţă Paleativă „Sfânta Maria“ – Brăila, unde au fost predate responsabililor de aici pentru a fi oferite persoanelor asistate.

Sprijinul concret oferit astăzi persoanelor de vârsta a treia se înscrie în anul omagial 2023 şi face parte din programul social-filantropic desfăşurat la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi în parohiile din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Valoarea ajutoarelor oferite de parohia brăileană prin această activitate filantropică a fost de 18.200 lei.

⁕⁕⁕

Centrul de Asistenţă Paleativă ”Sfânta Maria” din localitatea Baldovineşti, judeţul Brăila, funcţionează într-un complex de clădiri, structurat pe 5 corpuri A, B, C, D, E cu o capacitate de 200 de locuri.

Obiectul de activitate al centrului îl constituie îngrijirea persoanelor aflate în situaţii de dificultate, prin asigurarea condiţiilor corespunzătoare de găzduire şi de hrană, asistenţă paleativă, suport emoţinal şi consiliere psihologică.

Personalul este calificat fiind coordonat eficient pe domenii de activitate, pentru a asigura servicii de calitate beneficiarilor centrului respectiv, precum întreţinere personală, servicii de îngrijire de specialitate şi medicale şi activităţi pentru promovarea vieţii active.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook