Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, a avut loc astăzi, 23 februarie 2023, întrunirea cântăreţilor bisericeşti din protopopiatul Galați, în vederea pregătirii slujbelor din cultul ortodox din perioada următoare.

Evenimentul a fost organizat în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)“ în Patriarhia Română şi s-a desfăşurat în sala de conferinţe din cadrul Protoieriei Galaţi.

În cadrul întrunirii au fost discutate aspecte legate de importanţa muzicii psaltice în cultul şi misiunea Bisericii şi pregătirea atentă a cântărilor religioase din cadrul slujbelor din prima săptămână a Postului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, dar şi a celorlalte slujbe oficiate în parohii pe tot parcursul Postului Mare.

În partea a doua a acestei reuniuni, sub coordonarea preotului protoiereu Valentin Rădoi şi a unor profesori de muzică, cei 40 de cântăreţi bisericeşti participanţi au primit sfaturi şi indicaţii preţioase cu privire la cântarea omofonă şi interpretarea cât mai corectă, unitară şi frumoasă a cântărilor bisericeşti.

De asemenea, cei prezenţi au discutat şi despre proiectele şi programele ce se doresc a fi implementate în anul 2023.

Partea finală a întrunirii s-a desfăşurat în locaşul de cult, ocrotit de Sfântul Ierarh Nicolae, situat în vecinătatea sediului administrativ al Protoieriei Galaţi, şi a constat în punerea în practică a rugăciunii şi cântării bisericeşti.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook