Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 15-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Galaţi, înconjurat de sobor de preoți și diaconi ai acestui sfânt locaş, în prezenţa a numeroşi credincioşi gălăţeni.

În omilia adresată credincioșilor, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică de la Sfântul Matei, capitolul 22, versetele de la 35 la 46, în care se vorbeşte despre legea iubirii.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a arătat că evanghelia de astăzi ne prezintă măsura dragostei pe care trebuie să o avem faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele nostru.

Ierarhul a precizat că iubirea desăvârşită este Hristos, El fiind calea care ne duce către desăvârşire şi către fericirea cea veşnică din Împărăția Cerurilor.

„Mântuitorul, în Sfânta Evanghelie de astăzi, ne arată iubirea mai presus de legea omenească, mai presus decât toate întrebările din lumea aceasta. Iubirea este El, iar răspunsul pentru întreaga umanitate este Dumnezeul şi Omul, îndumnezeirea firii omeneşti şi unirea prin iubirea care este Domnul nostru Iisus Hristos, în concret a fraţilor pe pământ în aşa fel încât şi Dumnezeu să fie preaslăvit în Preasfânta Treime ca Izvor al iubirii, iar Mântuitorul aduce în noi puterea iubirii şi rămâne în noi şi ne învaţă să ne iubim unii pe alţii, jertfelnic prin bună credinţă, prin întrajutorare şi prin iertare, şi atunci am împlinit şi Legea şi profeţii.

Legea iubirii nu-i o întrebare, ci este o confirmare a comuniunii şi începutului unei vieţi fraterne pe pământ“, a spus Înaltpreasfinţitul Casian.

La momentul cuvenit din cadrul Sfintei Liturghii, mai mulți copii prezenți la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenți la slujbă.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook