Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 16-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi credincioşi din municipiul Galați, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al acestui lăcaş de cult.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit Pilda talanţilor, relatată de Sfântul Evanghelist Matei în capitolul 25, versetele de la 14 la 30.

Întrucât astăzi este Ziua Mondială a Bolnavului, în cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni speciale pentru cei bolnavi, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel transmis cu prilejul acestei zile.

Totodată, Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe credincioşi să primească cu bucurie creştină şi cu speranţă îndemnul părintesc al Preafericirii Sale „de a nu uita că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, iar acest dar trebuie păzit, îngrijit și sfințit“.

La momentul cuvenit din cadrul Sfintei Liturghii, mai mulți copii prezenți la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În prelungirea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian, mai multe grupuri de preoţi şi voluntari din Arhiepiscopia Dunării de Jos au desfăşurat acţiuni filantropice în unităţile medicale din judeţele Galaţi şi Brăila.

Preoţii din cercul misionar nr. 2, din cadrul protopopiatului Galaţi, în urma unor consultări cu reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru CopiiSf. Ioan“” din Galaţi, au achiziţionat produse de îngrijire pentru copii şi alte lucruri necesare în perioada spitalizării şi, după slujirea liturgică din biserici, au mers să ofere darurile micilor pacienţi.

Clericii au vizitat saloanele unde sunt internaţi copiii şi aparţinătorii acestora, i-au stropit cu Agheasmă, i-au uns cu untdelemn sfinţit de la Taina Sfântului Maslu, i-au încurajat să treacă mai ușor peste suferinţă şi le-au oferit cărţi de rugăciune şi darurile pregătite special pentru această zi.

Atât personalul medical, cât şi mamele internate au mulţumit slujitorilor Sfintelor Altare pentru împlinirea acestor fapte bune izvorâte din iubire milostivă şi smerită.

O acţiune social-filantropică asemănătoare s-a desfăşurat astăzi şi la Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Brăila, implementată prin implicarea parohiilor brăilene „Buna Vestire“ şi „Sf. Dumitru“ – Brăiliţa.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook