Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 17 ianuarie, credincioşii parohiei „Sf. Cuvios Antonie cel Mare” din Galaţi au avut bucuria de a primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Hramul parohiei din acest an a debutat în ajun cu o vizită pastoral-misionară şi filantropică  a pc. pr. paroh Vasile Poalelungi şi a membrilor Comitetului parohial la Penitenciarul Galaţi, prilej cu care au fost oferite deţinuţilor daruri constând în cărţi de rugăciune şi iconiţe, precum şi pachete cu produse de igienă.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, a avut loc sfinţirea şi inaugurarea Centrului de zi pentru copii şi a Cantinei parohiale. Acest aşezământ, aflat tot sub ocrotirea Sfântului Antonie, este destinat copiilor defavorizaţi din cadrul parohiei. Lucrările de construcţie au început în anul 2005 şi până în anul 2008 s-au desfăşurat având finanţarea parohiei (180.000 lei), la care s-au adăugat, din anul 2009, fonduri de la Ministerul Muncii, Solidarităţii şi Egalităţii şanselor, prin Direcţia de Muncă - Galaţi (HG. 1273/2008), în valoare de 522.000 lei. Valoarea totală a construcţiei se ridică astfel, la 546.000 lei.

La agapa de hram au fost invitaţi să participe toţi copiii, iar credincioşilor prezenţi li s-au oferit 800 de pachete de alimente.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook