Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 23 ianuare 2013, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc etapa eparhială a Concursului Naţional „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice“.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele a IX-a – a XII-a de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, dar şi studenţilor şi masteranzilor de la Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din municipiu şi a debutat prin participarea profesorilor şi concurenţilor la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala arhiepiscopală, după care, în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a avut loc concursul propriu-zis.

În aceeaşi locaţie din incinta Centrului eparhial a fost organizată şi o expoziţie de carte teologică din scrisul Părintelui Dumitru Stăniloae.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţia Sa şi-a exprimat bucuria că „nu doar elevii şi tinerii studenţi, ci şi slujitorii şi credincioşii au marea şansă de a se călăuzi spre Hristos cu învăţăturile luminoase pe care Părintele Stăniloae le-a preluat de la Sfinţii Părinţi şi le-a adus mult mai aproape de înţelesurile noastre. O singură frază poate rezuma ceea ce trebuie să facem spre binele nostru în anul închinat de Sfântul Sinod, Părintelui Stăniloae: am cunoscut pe Hristos ca Lumină sau ca sensul pozitiv suprem al lumii şi al oamenilor“.

Secţiunea seminarială a stat sub genericul „Viaţa şi opera Părintelui Dumitru Stăniloae“, fiind tratată de 13 elevi seminarişti, în timp ce tema „Tradiţie şi originalitate în teologia Părintelui Dumitru Stăniloae“ a fost abordată de 9 studenţi şi masteranzi teologi gălăţeni.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook