Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfântul Grigorie de Nazianz, prieten al Sfântului Vasile cel Mare, teolog capadocian şi mare învăţator al dreptei-credinţe din veacul IV creştin, a fost sărbătorit în chip special de credincioşii parohiei „Sfântul Grigorie Teologul“ din municipiul Galaţi.

Programul liturgic şi misionar a început în seara zilei de 24 ianuarie când a fost săvârşită slujba Vecerniei cu Litie şi Acatistul Sfântului Grigorie Teologul la care au participat, pe lângă soborul slujitor, o mare mulţime de credincioşi.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a membrilor Consiliului şi Comitetului parohial şi a celor câteva sute de credincioşi din parohie şi din municipiu.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură către cei prezenţi, în care a subliniat faptul că „Sfântul Grigorie Teologul şi-a dorit să fie o oglindă vie a Luminii şi a faptelor luminoase din rugăciunea şi convorbirea permanentă cu Dumnezeu“.

Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat şi a împărţit credincioşilor prezenţi cele peste 500 de pachete cu alimente arătând că hramul parohiei „adună credincioşii ca dar şi doar darurile credincioşilor sunt cu adevărat semnele iubirii faţă de toţi întreolaltă, chemaţi permanent cu «fluierul cel păstoresc» al Sfântului Grigorie Teologul!“.

Parohia „Sfântul Grigorie Teologul“ din Galaţi a fost înfiinţată, în prima zi a lunii noiembrie 2002, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, prin desprinderea de parohia „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi. La data de 10 octombrie 2003, ierarhul Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie şi a sfinţit locul viitoarei biserici închinate Sfântului Grigorie.

În prezent slujbele se săvârşesc în capela de lângă sfântul lăcaş aflat în construcţie, care în prezent a ajuns la nivelul acoperişului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook