Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La împlinirea a 127 de ani de la naşterea vrednicului de pomenire, evlavios ierarh cu viaţă sfântă, Chesarie Păunescu al Dunării de Jos, care la 17 ianuarie îşi serba ziua de naştere, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită o slujbă de pomenire de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Este o mare legătură, a arătat Înaltpreasfinţia Sa, între încărcătura duhovnicească a zilei în care îl pomenim pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare şi viaţa cuviosului prunc născut în aceeaşi zi, care a crescut prin evlavie şi slujire, uneori, la nivelul Sfântului Antonie.

Se împlinesc 40 de ani de când a plecat din lumea aceasta ca mare profesor de tologie, lector la Seminarul de la Cernica, care-i poartă numele, ca mare povăţuitor al monahilor şi ierarh de seamă al ţinutului dintre Dunăre şi mare! Mai presus de toate însă, ne-a lăsat consolidată, în cei mai grei ani ai dictaturii staliniste, între anii 1950 şi 1957, hlamida şi veşmântul uneia dintre cele mai frumoase picturi care arată frumuseţea gândirii, evlavia slujirii şi sfinţenia vieţii lui!

A plecat din lumea aceasta ca şi Sfântul Antonie cel Mare, însă rămâne pentru elevii din seminar, pentru preoţi şi pentru popor, ierarhul emblematic pentru Biserica de la Dunărea de Jos şi chipul de păstor pe care trebuie să-l urmăm în viaţa şi slujirea noastră“.

Aceeaşi slujbă a fost săvârşită pentru pomenirea strălucitului ierarh, om de cultură şi personalitate proeminentă a Bisericii Ortodoxe Române, neuitatul mitropolit Antonie Plămădeală al Ardealului.

Au participat preoţi din administraţia eparhială şi din învăţământul teologic gălăţean, elevi seminarişti, precum şi simpli credincioşi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook