Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pentru credincioşii cartierului gălăţean Micro 21, ziua de cinstire a Sf. Cuv. Antonie cel Mare reprezintă un prilej de înmulţire a rugăciunii şi a faptei milostive îndreptate, mai ales, spre semenii aflaţi în suferinţă.

Manifestările misionare şi social-filantropice au debutat încă din ajun prin vizita unor reprezentanţi ai parohie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi pentru a oferi sprijin spiritual, moral şi material persoanelor care temporar sunt private de libertate.

După oficierea Vecerniei cu Litie şi a Acatistului Cuviosului din preziua sărbătorii, în ziua hramului, locaşul de cult s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulţimea credincioşilor care, cu evlavie, au participat la slujba Sfintei Liturghii.

Chiriarhul Dunării de Jos, prezent în mijlocul credincioşilor la ceas de sărbătoare a vorbit celor prezenţi atât despre viaţa şi lucrarea Sfântului Antonie cel Mare cât şi despre importanţa educaţiei creştine în contextul social de astăzi.

La slujbă au participat şi s-au împărtăşit un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 „Ion Luca Caragiale“, instituţie ce se află pe teritoriul canonic al parohiei. Parte din aceşti copiii sunt asistaţi în centrul de zi al parohiei, unde, după programul şcolar îşi fac temele, se joacă, participă la diferite activităţi şi primesc masa de prânz.

La orele amiezii, micii credincioşi au luat prânzul în clădirea centrului social.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba parastasului pentru ctitori dar şi pentru vrednicii de pomenire ierarhi Chesarie Păunescu al Dunării de Jos şi Antonie Plămădeală, Mitropolit al Ardealului şi teolog de seamă al Bisericii noastre.

După tradiţia parohială, preoţii slujitori împreună cu enoriaşii parohiei au pregătit pachete cu hrană caldă, ceai fierbinte şi colivă pe care le-au oferit credincioşilor prezenţi.

Centrul de zi pentru copii „Sf. Cuv. Antonie cel Mare“

În anul 2005, parohia „Sf. Cuvios Antonie cel Mare“ din municipiul Galaţi a primit binecuvântarea chiriarhală pentru a construi un centru destinat copiilor proveniţi din familii nevoiaşe. Pe parcursul unui an şi jumătate, a fost ridicată o frumoasă clădire care cuprinde o sală de meditaţie, una de calculatoare, două birouri, o sală de mese, o bucătărie şi o magazie. Încăperile centrului sunt dotate şi utilate cu mobilier nou, copiii care frecventează centrul având toate condiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţilor planificate.

Inaugurarea Centrului de zi pentru copii „Sf. Antonie cel Mare“ din Galaţi a avut loc în ziua de 17 ianuarie 2009, cu ocazia hramului bisericii, slujba de sfinţire fiind săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa autorităţilor locale şi a numeroşi credincioşi.

În prezent aici îşi desfăşoară activitatea 50 de copii selectaţi în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social angajat, ei primind pe lângă o masă caldă, consiliere socială, psihologică, duhovnicească şi sprijin în efectuarea temelor primite pentru acasă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook