Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Biserica Ortodoxa sărbatoreşte astăzi, 7 ianuarie, Soborul Sfântului Ioan Botezatorul, la numai o zi după ce Mântuitorul nostru Iisus Hristos a binevoit a se boteza în râul Iordan, chiar de către Ioan, Înaintemergătorul Său.

În acest context liturgic, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ din cartierul Micro 21 al oraşului Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorul.

La această zi de bucurie pentru parohia gălăţeană a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a săvârșit slujba Sfintei Liturghii împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica a fost arhiplină, foarte mulţi credincioşi din parohie şi din municipiu venind cu credinţă să-l cinstească pe Sfântul Ioan - îngerul în trup, aşa cum îl numeşte Biserica.

La momentul cuvenit, foarte mulți copii și credincioși au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a arătat că „recunoașterea păcatelor noastre este o mare minune, întrucât pocăința cea propovăduită de Ioan Botezătorul, este începutul unei vieți noi în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii noștri, o reașezare a noastră în locul dăruit nou de Dumnezeu. Viața cea nou se poate vedea în lucrarea și în viețile bineplăcuților lui Dumnezeu sau a sfinților, care pentru noi oamenii sunt icoane și modele demne de urmat“.

„De la Nașterea Mântuitorului nostru, timpul are o valoare spirituală mare, deoarece fiecare oră și fiecare minut sunt în legătură cu mântuirea noastră, iar «agenda mântuirii noastre» este calendarul“, a mai precizat Chiriarhul Dunării de Jos.    



La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi stropit cu Agheasmă Mare pe toţi cei prezenţi.

În continuare, în paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei“ de la demisolul noii biserici, a fost săvârşită o slujbă de mulţumire.

Începând cu anul 1997, în parohia „Sf. Ioan Botezătorul“, se construieşte o nouă biserică, mult mai încăpătoare, care poate sluji mai bine nevoilor pastorale ale acestei comunităţi. Biserica este ridicată în întregime, în prezent efectuându-se lucrări de finisare exterioară.

La demisol este finalizat deja paraclisul care-i are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook