Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Patru preoţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos, au fost hirotesiţi duhovnici, de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

După ce în după-amiaza zilei de 25 ianuarie 2017, la Centrul Eparhial, patru preoţi au susţinut şi promovat examenul de duhovnicie, în dimineaţa zilei de 26 ianuarie 2017, slujitorii respectivi au oficiat Sânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

În continuarea programului liturgic de la Catedrală, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a hirotesit întru duhovnici patru preoţi, numiţi la parohii din cele două judeţe ale eparhiei.

Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop, Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare, un Molitfelnic şi o geantă ce conţine trusa de împărtăşanie cu cele necesare în activitatea de păstori de suflete.

În cuvântul de învățătură, adresat noilor duhovnici, Ierarhul Dunării de Jos a subliniat importanţa misiunii pe care preoţii duhovnici o au pentru mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook