Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 1 ianuarie 2020 s-a încheiat la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos cu tradiţionala întâlnire de suflet a preoţilor din protopopiatul Galaţi şi a protopopilor eparhiei cu arhipăstorul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

În deschiderea întâlnirii, părintele vicar administrativ Ionel Rotaru a făcut o prezentare sensibilă și rezumativă a activităților desfășurate în Eparhia Dunării de Jos în anul 2019, dedicat satului românesc, în care preotul s-a dovedit a fi, în foarte multe comunități sătești, farul și liantul pentru redescoperirea şi promovarea valorilor tradiţionale strămoşeşti.

În continuare, Părintele Arhiepiscopa vorbit despre prietenia sfântă dintre Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Grigorie de Nazianz, modele demne de urmat de către toți preoții de astăzi.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a prezentat mai multe apariții editoriale de interes pentru slujitorii sfintelor altare și a vorbit celor prezenţi despre hotărârea Sfântului Sinod, în care anul 2020 este proclamat ca „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”în Patriarhia Română, creionând totodată primele proiecte/programe ce se vor desfăşura în acest an la nivelul parohiilor,protoieriilor, mănăstirilor, şcolilor teologice şi Centrului eparhial, pe temele de reflecţie propuse de Sfântul Sinod.

În contextul anului omagial 2020, între proiectele propuse pentru a fi implementate, se numără încreștinarea fiecărui al treilea copil al familiei din fiecare parohie, de către preotul acelei comunități în calitate de naș, al patrulea copil de către preotul protoiereu, iar cel de-al cincilea copil de către chiriarhul Dunării de Jos.

Totodată, a fost anunțatăși publicarea unui album cu preoții din Arhiepiscopia Dunării de Jos care au mai mulți de patru copii.

În semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru activitatea jurnalistică, ierarhul Dunării de Jos a conferit Ordinul eparhial „Vrednicia andreiană“ domnului Costel Crângan, coordonator regional al publicației naționale „Adevarul“.

Nu în ultimul rând, arhipăstorul Dunării de Jos a mulțumit preoților din eparhie pentru efortul și lucrarea pastorală din anul 2019, îndemnându-i să continuie și în Noul An, cu râvnă și dedicare,frumoasa și jertfelnica misiune încredințată.

La final, toţi preoţii prezenţi au avut posibilitatea de a discuta între ei şi a se bucura de comuniunea oferită de această întâlnire duhovnicească.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook