Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La iniţiativa şi îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian de a prelungi binecuvântarea, bucuria și iubirea milostivă din biserică până la casele celor aflați în suferință, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, în preajma sărbătorilor creştine, frecvenţa oferirii de ajutoare din partea bisericii se intensifică.

Astăzi, 26 ianuarie 2022, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, şi în ajunul Aducerii moaştelor Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, Cantina socială de la demisolul Capelei ocrotită de Sfântul Ioan Hrisostom din incinta Centrului eparhial a desfăşurat o activitate caritabilă pentru cei 50 de asistaţi ai acestei unităţi sociale şi pentru bătrânii din cadrul Caminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Spiridon“ din Galaţi.

Gândind la viaţa Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv şi urmând exemplul său de blândeţe, de smerenie şi milă faţă de săraci, de orfani, de văduve și de elevi, în ziua de pomenire a acestui sfânt român, în Eparhia Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian oferă în fiecare an, pe lângă masa de zi cu zi, şi alte pachete cu alimente şi daruri semenilor nevoiaşi.

Evlavia slujitorilor şi a credincioşilor din Eparhia Dunării de Jos este mare faţă de Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, întrucât, în anul 2018, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, au fost aduse moaştele acestui sfânt la Galaţi, de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi de către o delegaţie a mitropoliei.

După ce mai multe produse alimentare şi alte daruri au fost pregătite de către angajaţii cantinei, acestea au fost oferite la sediul aşezământului social celor 50 de beneficiari şi preotului capelan de la Caminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Spiridon“ din Galaţi pentru a le oferi vârstnicilor asistaţi.

Între cei care au primit daruri sunt persoane în vârstă fără aparţinători, dar şi familii cu mulţi copii şi care se află între beneficiarii serviciilor sociale ale acestei cantine de mai bine de 10 ani, fiind constant ajutaţi cu cele necesar traiului.

⁕⁕⁕

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae“ a luat ființă în anul 1998 în cadrul Centrului Eparhial din Galați.

Deschiderea acesteia a însemnat un ajutor oferit în special celor ce se adresau Biroului de Asistenţă Socială eparhial, devenind un exemplu de activitate pentru toţi slujitorii Eparhiei Dunării de Jos de a sprijini persoanele aflate în risc social.

Întrucât nevoia de a ajuta cât mai multe persoane a crescut, în anul 2002, au început lucrările de construcţie la noul aşezământ social, care cuprinde la demisol o cantina socială compusă din bucătărie utilată, sală de pregătire a alimentelor, săli de servire a mesei, magazii şi grupuri sanitare, la parter camere pentru cazarea pelerinilor, la etajul I o sală de şedinţe şi la ultimul nivel o capelă închinată „Sf. Ioan Gură de Aur“.

În luna mai a anului 2006, noua cantină socială a început să ofere serviciile de oferire a mesei, potrivit standardelor legale în vigoare, obţinându-se aprobările de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică, a Direcţiei Sanitar - Veterinare, Direcţiei de Mediu, precum şi acreditarea din partea Ministerului Munci Protecţiei Sociale şi Familiei.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook