Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la mijlocul lunii ianuarie, numeroase instituţii de cultură şi de învăţământ din România organizează evenimente dedicate Zilei Culturii Naţionale şi comemorării poetului naţional Mihai Eminescu.

Cu anticipaţie, astăzi, 13 ianuarie 2023, profesorii şi elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi au organizat un astfel de eveniment cultural-educaţional şi artistic, menit să omagieze personalitatea „Luceafărului“ poeziei româneşti la împlinirea a 173 de ani de la naşterea sa.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Manifestarea a debuta în capela Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi cu săvârşirea de către ierarhul Dunării de Jos a slujbei Parastasului pentru poetul Mihai Eminescu, în prezenţa cadrelor didactice şi a elevilor de la această şcoală gălăţeană.

După slujbă, Înaltpreasfinţia Sa a avut un scurt dialog de suflet cu micii seminarişti, oferindu-le acestora, după un obicei îndătinat, şi câteva dulciuri.

Evenimentul a continuat în Aula Magna „Alexandru Ioan Cuza“ din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi cu un program cultural-artistic dedicat marelui poet român, în care tinerii seminarişti de la clasele primare, gimnaziale şi liceale au intonat cântece şi au recitat poezii eminesciene cu referire la Dumnezeu, rugăciune, patrie, copilărie şi frumuseţile naturii.

Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei aproximativ 300 de elevi veniţi pentru a lua parte la această sărbătoarea a culturii.

Între invitaţi s-au numărat şi studenţii seniori din cadrul Universităţii Vârstei a Treia din Galaţi.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit elevilor pentru implicarea activă în astfel de proiecte culturale, cadrelor didactice pentru deosebita organizare, precum şi conducerii Universităţii „Dunărea de Jos“ pentru găzduirea evenimentului.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook