Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 17-a după Rusalii, numită şi Duminica femeii canaanence, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Andrei“ din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui sfânt locaş.

Întrucât în această zi se prăznuieşte Aducerea în Antiohia a moaştelor Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, iar în pronaosul Catedralei arhiepiscopale din Galaţi se află la închinare şi o părticică din sfintele moaşte ale acestui sfânt, mulţi credincioşi între care şi copii împreună cu părinţii lor au venit la slujbă.

Pe tot parcursul Sfintei Liturghii, mulţi au trecut pe la racla cu sfintele moaşte pentru a se închina şi săruta cu mare credinţă şi evlavie sfintele odoare.

Pe lângă rugăciunea din sfântul locaş, bucuria copiilor a fost sporită şi prelungită şi în afara bisericii de zăpada frumos aşternută în aceste zile.

La momentul cuvenit, copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Matei, capitolul 15, versetele 21-28, în care este relatată o altă minune săvârşită de Domnul Hristos pentru credinţa şi stăruinţa neclintită a unei femei cananeeance.

Înaltpreasfinţia Sa a arătat că în această relatare scripturistică sunt prezentate multe adevăruri despre lucrarea lui Dumnezeu în viaţa oamenilor şi puterea credinţei.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă şi a rostit împreună cu copiii câteva rugăciuni la sfintele moaşte.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook