Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 14-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care este relatată Pilda nunţii fiului de împărat.

Ierarhul Dunării de Jos a prezentat credincioşilor înţelesuri duhovniceşti care reies din această Evanghelie şi care se referă atât la taina mântuirii neamului omenesc, cât şi la vieţuirea în Hristos şi în Biserica Sa.

Credincioşii gălăţeni au avut bucuria duhovnicească de a se închina astăzi la moaştele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur şi cele ale Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, păstrate în patrimoniul sacru al Reşedinţei arhiepiscopale.

Venerarea acestor sfinte moaşte la Catedrala din Galaţi a fost darul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian pentru toţi credincioşii prezenţi astăzi la slujbă, întrucât, ieri, a fost sărbătorită „Aducerea moaştelor Sf. Ier. Ioan Gură de Aur“, iar paraclisul Centrului pastoral-misionar „Sf. Ioan Casian“ din incinta Reşedinţei arhiepiscopale din Galaţi este ocrotit spiritual de acest mare dascăl al lumii şi sfânt ierarh, iar mâine facem prăznuirea „Aducerii moaştelor Sfântului Sf. Mc. Ignatie Teoforul“.

La final, credincioșii au fost binecuvântați de ierarhul locului.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook