Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 14 iulie 2011, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a prezidat la Centrul eparhial, întâlnirea Permanenţei Consiliului Eparhial, premergătoare şedinţei Consiliului Eparhial, de analiză retrospectivă pe semestrul I al anului 2011.

În deschiderea lucrărilor chiriarhul locului a vorbit despre importanţa rugăciunii personale, a poruncilor Sfintei Evanghelii, precum şi a învăţăturilor Sfinţilor Părinţi în viaţa duhovniceacă a slujitorilor, dar şi în activitatea acestora la parohii.

De asemenea au fost semnalate şi diverse aspecte punctuale de ordin liturgic, pastoral, misionar, educaţional şi filantropic ce au caracterizat activitatea parohiilor şi a mănăstirilor Arhiepiscopiei Dunării de Jos în primul semestru al acestui an.

La această întrunire au fost prezentate criteriile de desfăşurare a Colectei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar pp. cc. protoierei au primit întreaga documentaţie şi chitanţierele speciale pentru înregistrarea donaţiilor oferite de preoţi şi credincioşi în parohiile şi mănăstirile Eparhiei Dunării de Jos.
În cadrul şedinţei a fost prezentat modul de aducere la îndeplinire de către subunităţi a proiectelor sinodale şi eparhiale în prima jumătate a anului 2011. Permanenţa Consiliului Eparhial a analizat problemele cu care se confruntă unele parohii din punct de vedere pastoral şi economic-financiar.

Totodată, Centrul Eparhial va sprijini salariile preoţilor care se confruntă cu probleme economice, atenţia îndreptându-se către 10 parohii, majoritatea având şantiere în lucru, aceste ajutoare urmând a fi oferite din fondul pastoral eparhial „Păstorul cel Bun şi Milostiv”.

A fost înfiinţat şi fondul „Tinereţe şi credinţă”, pentru oferirea de burse elevilor şi tinerilor cu rezultate foarte bune la învăţătură şi activităţilor din viaţa parohială.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook